Vårrullar: Ett enkelt och gott recept
Vad är vårrullar?
Vårrullar är en rätt med ursprung i Kina som består av en fyllning av grönsaker, kött eller tofu inlindad i ett tunt vete- eller riskläde.
Vanliga fyllningar för vårrullar
- Kål
- Morötter
- Selleri
- Lök
- Svamp
- Bambuskott
- Kyckling
- Nötfärs
- Tofu
Recept på vårrullar
Ingredienser:
För degen:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl varmt vatten
- 1 msk olja
För fyllningen:
- 150 g kål, finstrimlad
- 100 g morötter, finstrimlade
- 100 g selleri, finstrimlad
- 100 g lök, finhackad
- 100 g svamp, finhackad
- 100 g bambuskott, finhackade
- 200 g kyckling, kokt och strimlad (eller tofu)
- 2 msk sojasås
- 1 msk ostronsås
- 1 tsk sesamolja
För fritering:
- Olja till fritering
Instruktioner:
Gör degen:
- Blanda mjöl, varmt vatten och olja i en skål.
- Knåda till en slät och elastisk deg.
- Låt degen vila i 30 minuter.
Gör fyllningen:
- Blanda alla ingredienser för fyllningen i en skål.
Forma vårrullarna:
- Dela degen i 12 lika stora bitar.
- Kavla ut varje bit till en tunn cirkel.
- Lägg 2-3 msk fyllning i mitten av varje cirkel.
- Vik ihop cirkeln till en vårrullsform och förslut kanterna med vatten.
Fritera vårrullarna:
- Hetta upp olja till 180 °C i en fritös eller djup kastrull.
- Fritera vårrullarna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga.
Servering:
- Servera vårrullarna varma med önskad sås, såsom sojasås, sötsursås eller hoisinsås.
Comments